Barbecueën is meer dan alleen vlees op het rooster gooien

bbq vlees

Het is hartstikke warm buiten, het zonnetje schijnt en het is zomervakantie. Dan willen we natuurlijk lekker genieten van de barbecue. Maar wat zijn de beste producten om op de barbecue te gooien? Is dat werkelijk alleen vlees? Ik geloof dat de barbecue veel diverser is/kan zijn dan alleen zoveel mogelijk vlees op het rooster gooien. Ik vind vlees echt heerlijk, ik ben dan ook een echte vleeseter. Vlees kopen wij vaak bij ‘Beimer meat’ voor de barbecue en wát genieten we er altijd van. Maar ik heb door de jaren heen geleerd dat vegetarische producten ook lekker kunnen zijn op de barbecue.

De sfeer is altijd belangrijk

Bij barbecueën gaat niet alleen om het eten, de sfeer en gezelligheid mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Ik vind het bijvoorbeeld gezellig om met collega’s te barbecueën als we een bedrijfsfeest hebben. Dan ga ik natuurlijk niet zelf de barbecue aanzetten. Wij huren dan een BBQ catering in. Zij stellen een menu samen, verzorgen al het materiaal en bereiden het eten. Vervolgens, als iedereen uitgegeten is, wordt alles weer opgeruimd. Zodoende heb je totaal geen zorgen of stress over het opruimen van alle troep. De enige moeite die je zelf moet doen, is bepalen wat je allemaal op de barbecue wil hebben.

De vele verschillende eters

Anno 2020, zijn er zoveel diverse eters. De één lust of wil een bepaald soort vlees niet eten. De ander eet helemaal geen vlees, maar wel vis. Weer een andere eet helemaal geen dierlijke producten (dus bijvoorbeeld ook geen zuivel). En dat vind ik alleen maar mooi. Want hoe diverser de groep is, des te meer je kan leren om op een andere manier naar eten kijken. We kunnen allemaal van elkaars eetgewoontes leren of ze in iedere geval leren begrijpen.

Favoriete vegetarische opties voor de barbecue

Goed, terug naar de barbecue. Ik heb geleerd dat je bijvoorbeeld lekkere spiesje van aubergine, ananas, paprika en andere groenten kan grillen op de barbecue. Ook maïs en geroosterde pompoen kan je heerlijk grillen op de barbecue. En dan is er nog mijn échte favoriet: de Halloumi burger. Halloumi is een soort geitenkaas. De Halloumi gril je 2 minuten per kant. Leg het vervolgens op een hamburgerbroodje, voeg er zelf een sausje en groente aan toe en je hebt een heerlijke vegetarische burger.

Sta open voor andere smaken en gerechten

Veel mensen vergelijken vegetarische en niet-vegetarische gerechten met elkaar. Ik denk dat je ze gescheiden van elkaar moet zien. Je kunt geen gerechten maken en smaken creëren met vegetarische producten die je met vlees wel kan maken. En andersom is dat ook zo. Als je er voor open staat om als échte vleeseter eens iets vegetarische te proberen, dan zul je moeten stoppen om de twee met elkaar te vergelijken. Uiteindelijk ga je vanzelf merken dat vegetarische gerechten best lekker kunnen zijn. Daar ben ik van overtuigd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *