3 Unieke thema’s voor de leukste feesten

Het mooie weer en de langere dagen nodigen uit voor een leuk feest. Of je nu je verjaardag, een nieuwe baan of woning, de geboorte van je kind of simpelweg de lente of zomer wilt vieren. Er is áltijd reden voor een feestje. Natuurlijk kun je simpelweg gaan voor een potluck feestje in de tuin, waarbij iedereen zelf eten meeneemt voor een soort BBQ, maar je kunt jouw feest ook naar een hoger niveau tillen door een thema te kiezen. Dit zorgt ervoor dat iedereen weet wat er verwacht wordt, dat je er prachtige en leuke foto’s overhoudt en dat mensen nog wekenlang napraten over jouw geweldige feest!

Terug naar de jaren ‘20

Met een jaren ‘20 feestje kun je twee kanten opgaan. Je kunt kiezen voor het thema van de Roaring ‘20s, waarbij luxe en geld spenderen voorop stond in Amerika. Of juist kiezen voor de meer hustle-cultuur van de Peaky Blinders in Engeland. Beiden feesten gaan om het vergroten van kapitaal en het net zo hard uitgeven hiervan. Deze thema’s lenen zich voor de mooiste outfits en je kunt ze ook leuk met elkaar combineren. Een outfit van Peaky Blinders past namelijk perfect bij de stoere, ruige vrienden die je hebt, terwijl de Roaring ‘20s outfits juist veel uitdagender en feestelijker zijn. Zo kunnen ook je super extra vriendinnen hun passie kwijt in de mooiste outfits en looks. Er werd veel naar energieke muziek geluisterd in de jaren ‘20 en men begon te genieten van kleine en lekkere hapjes. Perfect dus voor een feestje dat tot diep in de nacht door kan gaan.

The Hollywood walk of fame

Houd jij van films of heb je veel artistieke vrienden, nodig ze dan uit voor een Walk of Fame-feest. Hierbij kan iedereen zich (ver)kleden als hun favoriete karakter uit een film of de leukste acteur/actrice. Tegenwoordig is er ongelooflijk veel bekend over acteurs en actrices, maar is er ook ongelooflijk veel achtergrondinformatie van personages uit films. Je kunt je vrienden dus ook vragen om het favoriete eten of drankje van hun persoon mee te nemen. Zo krijg je een flinke verscheidenheid aan snacks en drankjes op je feest, zonder zelf al te veel moeite te moeten doen. Je kunt vervolgens overal sterren ophangen en plakken, een rode loper uitleggen naar je voordeur en een photobooth maken. De sterren shinen namelijk altijd op de mooiste foto’s, zo heb je altijd een leuke herinnering aan jouw unieke feestje! Zijn jouw vrienden en jij meer fan van boeken, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor boek-personages en naast een photobooth ook een gastenboek neerleggen, waar mensen met woorden een mooie herinnering kunnen vastleggen.

Zet de bloemetjes buiten

Wil je juist een wat rustiger feest of juist lekker buiten zitten. Dan kun je ook kiezen voor een flower-power thema. Hoewel de meeste mensen zullen denken aan de ‘70s, kun je het hippie gevoel ook oproepen zonder de discomuziek en felle kleuren. Je kunt ook daadwerkelijk teruggaan naar de natuur, waarbij je kiest voor verlichting door kaarsen, je overal prachtige bloemen plaatst en geniet van een heerlijke maaltijd die volledig afkomstig is van moeder aarde. Denk aan verse groenten op allerlei manieren bereid, drankjes met eetbare bloemen en prachtige kleuren, kleding gemaakt van natuurlijke materialen en overal tuinkabouters die het feest en jouw vrienden zullen beschermen. Naast heerlijk eten, kunnen jullie ook samen lampionnen maken van natuurlijke materialen die iedereen als aandenken mee naar huis kan nemen. Zijn jouw vrienden niet zo creatief, maar wil je ze wel een geschenk meegeven naar huis? Dan kun je ook stekjes uitdelen, zodat iedereen een stukje natuur mee krijgt om er goed voor te zorgen.

De kern van een geslaagd feest

Ongeacht wat voor thema je kiest, er zijn altijd een aantal belangrijke aspecten die niet kunnen missen op een feest: Genoeg drinken, zowel alcoholisch als alcoholvrij, lekkere hapjes of maaltijden, sfeervolle muziek én de juiste belichting. Met deze vier onderdelen zorg je ervoor dat iedereen zich comfortabel voelt op jouw feest. Geef je buiten een feest? Zorg er dan ook voor dat je hier en daar wat lekker warme kleedjes hebt liggen, zodat mensen in de frisse avondlucht nog steeds kunnen blijven genieten van de sfeer. Wees hartelijk en probeer zo goed mogelijk rekening te houden met je gasten tijdens het organiseren van je feest. Vergeet ook zeker niet om al je buren op de hoogte te brengen van mogelijk geluidsoverlast, het kan zelfs leuk zijn om ze uit te nodigen, wie weet heb je heel fijne toekomstige vrienden om je heen wonen zonder het te weten. Veel plezier op je onvergetelijke feest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *