Een mondkapje virus kopen voor dagelijks gebruik

Wil jij een mondkapje virus kopen, dan doe je dat gemakkelijk bij de drogisterijen, op het station, online of bij een aantal supermarkten en winkels. Aan verkooppunten is er geen gebrek en er worden wereldwijd mondkapjes verkocht. Dat is ook niet vreemd, want de vraag is momenteel natuurlijk erg groot. Als jij een mondkapje virus wilt kopen voor dagelijks gebruik, die je op doet als je openbare ruimtes ingaat en met het openbaar vervoer reist, dan heb je een aantal keuzes te maken. Hier vind je informatie waarmee je tot de juiste conclusies komt.

 

Een medisch- of niet-medisch mondkapje virus kopen

Een eerste keuze die je moet maken is tussen een medisch- en een niet-medisch mondkapje. Deze keuze is eigenlijk heel gemakkelijk gemaakt, want medische mondkapjes zijn echt alleen bedoeld voor het medische personeel dat dagelijks met Corona patiënten werkt. Deze voorraad mag niet worden aangetast. Voor dagelijks gebruik moet je dus een niet-medisch mondkapje virus kopen. Deze hebben geen keurmerk en zijn bedoeld om het overdragen van het virus te vermoeilijken als jij het onbewust bij je hebt. Niet-medische mondkapjes zijn daarom in het openbaar vervoer zelfs verplicht, want als iedereen hem draagt kan niemand iemand aansteken.

 

Stoffen- en wegwerp mondkapjes

Een volgende keuze die je moet maken als je een mondkapje virus gaat kopen is die tussen stoffen- en wegwerp mondkapjes. Eigenlijk zijn stoffen mondkapjes dan altijd een betere keuze, want die was je en gebruik je opnieuw. Dat is goedkoper en milieuvriendelijker. Ga je een wegwerp mondkapje virus kopen, dan is deze echt voor eenmalig gebruik. Deze zijn handig als je sporadisch een mondkapje draagt of als je een aantal kapjes achter de hand wilt hebben voor de zekerheid.

 

Mondkapjes met- en zonder filter

Een laatste keuze die je maakt is of je een mondkapje virus wilt kopen met of zonder filter. Een filter is niet verplicht, maar het biedt wel wat extra zekerheid. De standaard niet-medische mondkapjes zonder filter houden het virus bij jou tegen. Een mondkapje met filter haalt ook deeltjes uit de lucht die jij inademt. Let hier goed op de kwaliteit, want niet alle filters zijn even goed. Controleer ook of de filters je ademhaling niet belemmeren. Een mondkapje virus kopen met filter is een uitstekend alternatief als je meer gemoedsrust wilt en de voorraad medische mondkapjes niet wilt aanraken.

 

Een mondkapje kopen voor jouw situatie en smaak

Het aanbod mondkapjes is dusdanig groot dat je deze echt kunt doen aansluiten op je eigen situatie. Vraag jezelf af hoe vaak je je mondkapje nodig hebt en waarvoor. Gebruik je hem regelmatig, neem dan een stoffen mondkapje. Deze zijn te krijgen in allerlei kleuren en uitvoeringen. Zo kun je hem ook nog laten aansluiten bij je jas en er een accessoire van maken, bijvoorbeeld. Wil je meer zekerheid, dan schaf je een mondkapje met filter aan. Deze zijn ook te wassen en opnieuw te gebruiken. Er is keuze genoeg, wat betekent dat jij exact het mondkapje kunt aanschaffen dat je nodig hebt.

 

Kies voor een nog betere gemoedsrust en maak een afspraak voor een Coronatest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *