Wat is private lease?

Denkt u misschien aan de aanschaf van een nieuwe auto, maar ziet u op tegen de hoge aanschafwaarde en wilt u liever uw spaargeld niet aanbreken? Dan is private lease misschien wel iets voor u. Maar wat is private lease nu eigenlijk en wat zijn er de voordelen van?

Private lease wilt zeggen dat u eigenlijk een auto huurt voor een bepaalde periode en prijs afhankelijk van wat uw wensen zijn en welk contract u kiest. De auto staat volledig op uw naam maar blijft eigendom van de lease maatschappij. Er zijn diverse contracten met diverse kilometers die u per jaar mag rijden met daaraan afhankelijk van welke auto u kiest een maandelijks bedrag dat u ervoor betaald.

Voordelen van private lease

Een van de vele voordelen van private lease is dat het een totaalpakket is. zo heeft u verder nergens geen omkijken meer naar en is alles inclusief op het tanken en eventuele boetes na natuurlijk.

Wat zit er onder andere bij een lease contract:

  • Geen hoge aanschafwaarde
  • Verzekering
  • Wegenbelasting
  • Onderhoud
  • Reparaties
  • Vervangend vervoer en pechhulp
  • Geen onverwachte kosten

Het is dus helemaal aan u om te kijken of leasen bij u past en of het iets voor u is.

Waar moet u nog meer op letten?

Waar moet u nog allemaal meer op letten als u denkt aan het leasen van een auto? Kijk bijvoorbeeld naar een keurmerk private lease dan heeft eventuele schade geen invloed op de leaseprijs. Wilt u liever meer opties op een auto, dan kan het maandbedrag ook mee omhoog gaan ten opzichte van wanneer u voor een standaard uitvoering kiest. En kijk ook naar het aantal kilometers die bij het contract zit inbegrepen. Meestal beginnen deze bij 10.000 km op jaarbasis. Rijdt u dus meer, dan is een ander contract een betere optie en bij minder natuurlijk ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *